Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 10:27

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου.

* ΕΞΠΡΕΣ: Προσγείωση προσδοκιών για αλλαγές στο μνημόνιο

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμα για περιορισμένες αλλαγές στο μνημόνιο έστειλαν οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ο οποίος ορκίστηκε χθες και ανέλαβε τα καθήκοντά του".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσγειωθείτε" διαμηνύει η τρόικα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς διάθεση να μπουν στην παραμικρή διαπραγμάτευση για αλλαγή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής εμφανίστηκαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας, στις συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκτός στόχων το πρόγραμμα σε κάθε πεδίο του μνημονίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη μη υλοποίηση του μνημονίου στους περισσότερους τομείς μετέφεραν χθες στην κυβέρνηση οι επικεφαλής της τρόικας. Ο κ.Σαμαράς θα συζητήσει αναθεώρηση με τους ευρωπαίους ηγέτες. Δύσκολο Eurogroup για τον Γ.Στουρνάρα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Μπήκαμε σε μακρύ τούνελ

Η εφημερίδα γράφει ότι "διερευνητικές αλλά κρίσιμες οι πρώτες επαφές Τόμσεν, Μαζούχ και Μορσ. Τρόικα προς Στουρνάρα: "θα περάσεις δύσκολα στο Eurogroup!". Σαμαράς προς τρόικα:το πρόγραμμα δεν βγαίνει, θέλει αλλαγές!".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ