Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2002 16:47

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ βρίσκονται οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή προειδοποίηση της Intel, της κορυφαίας εταιρείας ημιαγωγών στον κόσμο.

Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, η παραπάνω εταιρεία προέβλεψε ότι τα έσοδα της στο τρίμηνο που λήγει στις 28 Ιουνίου θα κυμανθούν μεταξύ 6,2 και 6,5 δισ. δολαρίων, αρκετά πιο κάτω από αυτά για τα οποία έκανε λόγο η εκτίμηση στην οποία προέβη τον Απρίλιο (μεταξύ 6,4 και 7 δισ. δολαρίων). Επιπλέον, ο οικονομικός διευθυντής της, Αντι Μπράιαντ, δήλωσε ότι δεν διαπιστώνει ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης από επιχειρήσεις.

«Εάν η Intel έχει προβλήματα δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι οι άλλες εταιρείες δεν έχουν», δήλωσε στο "Bloomberg" διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Cariverona Banca SpA Μίρκο Μπετελίνι.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,22% και βρίσκεται στις 9.506,81 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες της τάξεως του 3,32% και έχει διαμορφωθεί στις 1.503 μονάδες.

Η μετοχική τιμή της Intel υποχωρεί κατά 4,19% συμπαρασύροντας προς τα κάτω τους τίτλους ομοειδών εταιρειών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Αντιθέτως, τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για την ανεργία περνούν απαρατήρητα. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό ανεργίας τον περασμένο μήνα υποχώρησε στο 5,8% το Μάιο, από 6% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο 6,1%.