Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, παρά τις θετικές τάσεις που επικράτησαν στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.
Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, παρά τις θετικές τάσεις που επικράτησαν στην έναρξη.
Οι έντονες ανησυχίες σχετικά με το αυξανόμενο κόστος δανεισμού της Ισπανίας και την υποβάθμιση της προοπτικής της Γερμανίας από τη Moody's εξουδετέρωσαν τη θετική επίδραση των στοιχείων για τη μεταποίηση στην Κίνα.
Στις 11.03 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε πτώση της τάξης του 0,12% στις 5.527,18 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατέγραφε απώλειες 0,39% υποχωρώντας στις 3.089,46 μονάδες. Στις 6.394,86 μονάδες κυμαινόταν την ίδια ώρα ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη, ο οποίος υποχωρούσε κατά 0,38%.
«Τα κινεζικά στοιχεία εξέπληξαν ευχάριστα την αγορά και μετρίασαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι επενδυτές, όμως, περιμένουν να δουν περισσότερα θετικά στοιχεία προτού προχωρήσουν σε επιθετικές τακτικές», σχολιάζει στο Reuters ο Κοέν ντε Λέους από την KBC.
«Ο μεγάλος κίνδυνος στην αγορά είναι η Ισπανία, η οποία ενδέχεται να προσφύγει για ολική διάσωση. Αυτόν τον μήνα θα σημειωθεί υψηλή μεταβλητότητα, καθώς η κρίση στην ευρωζώνη παραμένει. Εάν προκύψουν νέα αρνητικά στοιχεία, οι μετοχές μπορούν να υποχωρούσουν έως και 10% τις επόμενες 2-3 βδομάδες εξαιτίας των φόβων ότι η Ισπανία θα είναι η τέταρτη χώρα της ευρωζώνης που θα ζητήσει καθολική διάσωση», προσθέτει.