Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2002 16:05

Στις τράπεζες η διαχείριση κοινοτικού προγράμματος 645,6 εκ. ευρώ

Οι τράπεζες θα εμπλακούν άμεσα στο "Πλαίσιο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων" του Γ' ΚΠΣ, το οποίο προβλέπει οικονομικά κίνητρα ύψους 90 δισ. δρχ. ή 264 εκ. ευρώ (δημόσια δαπάνη). Οι τράπεζες θα αντικαταστήσουν ουσιαστικά τους ενδιάμεσους φορείς, επιμελητήρια και ΕΟΜΜΕΧ.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας δήλωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο με εκπροσώπους της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού.

Το όλο "πακέτο" προβλέπει δαπάνες 220 δισ. δραχμών. ή 645,6 εκ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 90 δισ. δρχ. (264 εκ. ευρώ) θα αποτελεί επιχορηγήσεις του δημοσίου και τα υπόλοιπα 130 δισ. δραχμές (381,5 εκ. ευρώ) θα καταβληθούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνεται απο γνωμοδοτική επιτροπή, στην οποία προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιλοτικό, και εφόσον έχει θετικά αποτελέσματα θα επεκταθεί και σε άλλα προγράμματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.