Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2002 18:06

Μικτές τάσεις στη Wall Street

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικρατούν σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο του λιανεμπορίου μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Procter & Gamble σχετικά με την κερδοφορία της, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχεται για μία ακόμη φορά ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,26% και έχει διαμορφωθεί στις 9.542,26 μονάδες με τη μετοχή της Procter & Gamble να ενισχύεται κατά 2,75%.

Ο αμερικανικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ότι τα κέρδη του στο τέταρτο οικονομικό του τρίμηνο (το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου) θα ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις, καθώς οι εξαγωγές του ευνοούνται από την εξασθένηση του δολαρίου.

Ο Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,02% και βρίσκεται στις 1.496 μονάδες, ενώ ο δείκτης Standard & Poor's σημειώνει άνοδο 0,18% και έχει φθάσει τις 1.015 μονάδες. Σημαντικές απώλειες (15,35%) καταγράφει η μετοχή της εταιρείας λογισμικού Siebel Systems μετά από επιφυλακτικά σχόλια στελέχους της εταιρείας για τα οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.