Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2002 19:18

Σύσταση δύο θυγατρικών στην Ιταλία από τις Μινωϊκές Γραμμές

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των πλοίων της εταιρείας Μινωϊκές Γραμμές ΑΕ "King Minos" και "El Greco" στις κυπριακές εταιρείες King Minos Shipping Limited και Greco One Maritime Limited αντιστοίχως, αντί του συνολικού τιμήματος των 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, οι Μινωϊκές Γραμμές μαζί με την ιταλική εταιρεία Grandi Traghetti SPA Di Navigazione, τον προηγούμενο μήνα, προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης υπό την επωνυμία Μentiterranian Ferries ΕΠΕ.

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η άσκηση εφοπλιστικών δραστηριοτήτων που προβλέπει ο ιταλικός Κώδικας περί Ναυτιλίας σχετικά με τη διαμετακόμιση επιβατών, εμπορευμάτων, τροχοφόρων και εμπορευματοκιβωτίων, συμπεριλαμβανομένων των ναυτιλιακών μεσιτικών εργασιών, της ανάληψης πρακτορίας και εκπροσώπησης ναυτιλιακών εταιρειών ιταλικών και αλλοδαπών. Στην ανωτέρω εταιρεία εκναυλώθηκε το πλοίο "Αριάδνη Παλάς Ι" της εταιρείας Μινωϊκές Γραμμές.

Παράλληλα, οι Μινωϊκές Γραμμές προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης υπό την επωνυμία Minoan Agencies Srl, με έδρα την Αγκώνα Ιταλίας και με σκοπό την εκτέλεση οποιασδήποτε φύσεως ναυτιλιακών, ταξιδιωτικών, τουριστικών και εκτελωνιστικών εργασιών, καθώς και η αντιπροσώπευση πλοιοκτητριών εταιρειών ή εταιρειών με τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.