Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2002 19:23

Δεύτερη σε ίδια κεφάλαια στην ασφαλιστική αγορά η "Φοίνιξ Metrolife Εμπορική"

Τη δεύτερη θέση στην ασφαλιστική αγορά από πλευράς ιδίων κεφαλαίων και την τέταρτη θέση από πλευράς παραγωγής ασφαλίστρων καταλαμβάνει η νέα εταιρεία που προέκυψε από την συγχώνευση των δύο θυγατρικων του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, με την επωνυμία "Φοίνιξ Metrolife Εμπορική".

Ειδικότερα τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 162 εκατ.ευρώ, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων φθάνει τα 205 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της νέας εταιρείας, η παραγωγή ασφαλίστρων στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους σημειώνει αύξηση 32%, ενώ η συνολική παραγωγή για το 2002 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 225 εκατ. ευρώ.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παραγωγής εκτιμάται ότι θα κινείται με ρυθμό 12%-15% στην επόμενη πενταετία. Η χρήση του 2002 θα επιβαρυνθεί με σημαντικά έξοδα για τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου που θα φθάσουν τα 15 εκατ. ευρώ. Το πελατολόγιο της νεάς εταιρείας ξεπερνά τα 720.000 άτομα.

Πρόεδρος της "Φοίνιξ Metrolife Εμπορική" είναι ο Δημήτρης Φραγγέτης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Κώτσαλος και γενικοί διευθυντές οι Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Γρηγόρης Φανός και Αντώνης Κατσαράς.