Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 09:58

Ράλι στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου αναρριχήθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος παραμένει σταθερά πάνω από τις 9.000 μονάδες.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου αναρριχήθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος παραμένει σταθερά πάνω από τις 9.000 μονάδες. Συγκεκριμένα, κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,9% και διαμορφώθηκε στις 9.092,76 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στην ανοδική τάση του ιαπωνικού χρηματιστηρίου έπαιξε η γενική τάση για κλείσιμο των θέσεων σε ανοικτές πωλήσεις, μετά την αποδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου ως αποτέλεσμα των ισχυρών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Ανοδο της τάξης του 1,6% σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 759,12 μονάδες. «Η διαμόρφωση των ισοτιμιών έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο σήμερα, ωστόσο, την μεγαλύτερη επίδραση έχουν ασκήσει οι πωλήσεις ομολόγων και η ανακατανομή των κεφαλαίων στις μετοχές», σχολιάζει στο Reuters ο Γιουτάκα Μιούρα, ανώτατος τεχνικός αναλυτής από τη Mizuho Securities.