Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 14:58

Μ. Χαρακόπουλος: Μαύρη τρύπα οι εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων

Μαύρη τρύπα που καταπίνει τις αγροτικές επιδοτήσεις χαρακτήρισε τις εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μαύρη τρύπα που καταπίνει τις αγροτικές επιδοτήσεις χαρακτήρισε τις εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο. «Περίπου δύο δισ. ευρώ επιστρέφουν στις βόρειες χώρες ως εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων», εξήγησε.

Όπως υποστήριξε, η γεωργία και η κτηνοτροφία μπορούν να προσφέρουν εισόδημα σε όσους είναι «αποφασισμένοι να δουλέψουν με μεράκι και σχέδιο» ενώ πρόσθεσε ότι το μέλλον είναι σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που στοχεύουν στις αγορές του εξωτερικού.

O υπουργός πάντως διέψευσε ότι καταργούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις σημειώνοντας ότι διαφοροποιούνται οι προδιαγραφές για την καταβολή τους.

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε κόκκινη γραμμή την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αποφυγή της διολίσθησης στη δραχμή. «Να μη προσφέρουμε το άλλοθι για τον εξοστρακισμό μας από την Ευρώπη», τόνισε.