Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 12:19

Πιέσεις δέχεται το ευρώ

Πτώση σημειώνει σήμερα το ευρώ, μετά από πέντε ημέρες ανόδου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε από τα υψηλά επτά εβδομάδων που είχε σημειώσει έναντι του δολαρίου.

Πτώση σημειώνει σήμερα το ευρώ, μετά από πέντε ημέρες ανόδου, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί από τα υψηλά επτά εβδομάδων που είχε σημειώσει έναντι του δολαρίου.

Στις 11.02 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ κατέγραφε απώλειες της τάξης του 0,2% και υποχωρούσε στα 1,2541 δολάρια. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος παρουσιάζει οριακή μεταβολή και διαμορφώνεται στα 98,67 γεν.

Σημαντικό ρόλο στις πιέσεις που δέχεται το ενιαίο νόμισμα έχει παίξει η απογοήτευση των επενδυτών, οι οποίοι ανέμεναν δραστική παρέμβαση της ΕΚΤ για επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνης.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το ευρώ σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη έναντι του δολαρίου, μετά τον Φεβρουάριο, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα και αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ.