Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2002 17:09

Τάσεις ανάκαμψης στη Ν.Υ.

ANOΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς πολλοί επενδυτές σπεύδουν να επωφεληθούν από τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία έχουν υποχωρήσει οι μετοχικές τιμές εταιρειών κυρίως από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 9.541,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,71% και ο Nasdaq στις 1.531,45 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,78%.

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλαν ορισμένες ενθαρρυντικές ανακοινώσεις κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, η αλυσίδα καταστημάτων Wal-Mart, η μεγαλύτερη στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν σε επίπεδα που ήταν σε αντιστοιχία με τις αρχικές προβλέψεις. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,72%.

Μεγαλύτερη άνοδο (2,72%) σημειώνει η μετοχή της Mc Donald's. Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανοδικά κινούνται επίσης οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από την ενίσχυση των τιμών του αργού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Η άνοδος αυτή αποδίδεται σε εκτιμήσεις ότι η έκθεση για τα αμερικανικά διαθέσιμα αποθέματα που θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα θα επιβεβαιώσει την ενίσχυση της ζήτησης για πετρέλαιο στις ΗΠΑ.

Αυτή την ώρα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ενισχύεται κατά 31 σεντς και έχει φθάσει τα 26,25 δολάρια ανά βαρέλι. Η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει άνοδο 0,79%.