Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 16:19

Emirates: Ένταξη του Boeing 777 στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι

Το αεροσκάφος Boeing 777 εντάσσει στο καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι, από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, η Emirates, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση που παρουσιάζει το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Το αεροσκάφος Boeing 777 εντάσσει στο καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι, από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, η Emirates, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση που παρουσιάζει το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Το εν λόγω αεροσκάφος με διάταξη τριών κατηγοριών θέσεων προσφέρει στο δρομολόγιο 54% αυξημένη χωρητικότητα, που ισούται με 127 επιπλέον καθίσματα στην Οικονομική Θέση σε κάθε πτήση προς Ντουμπάι, ενώ η Πρώτη και Διακεκριμένη Θέση παραμένουν ως έχουν (με 12 και 42 καθίσματα, αντίστοιχα).

Επιπλέον, και καθώς το αεροσκάφος Boeing 777-300 έχει δυνατότητα μεταφοράς εμπορευματικού φορτίου περίπου 23.000 κιλών και 132 κυβικών μέτρων, πέραν του φορτίου των επιβατών, η αναβάθμιση του αεροσκάφους θα προσφέρει αύξηση χωρητικότητας 35% για το μεταφερόμενο εμπορευματικό φορτίο.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει επίσης πως, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, η αναβάθμιση του αεροσκάφους αναμένεται να αυξήσει την κίνηση των επιβατών που ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής προς Ντουμπάι και προς Αθήνα, αντίστοιχα.

Επιπλέον, κι όσον αφορά στην κίνηση εμπορευματικού φορτίου, η Emirates έχει ήδη σημειώσει αύξηση 48% στο εξαγόμενο φορτίο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ενώ περαιτέρω αύξηση αναμένεται να σημειωθεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

«Μετά από 16 έτη συνεχούς παροχής υπηρεσιών στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ανακοινώνουμε την ένταξη του αεροσκάφους Boeing 777 στο καθημερινό μας δρομολόγιο, απόρροια της αυξανόμενης ζήτησης. Η Αθήνα αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό για την Emirates, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της μακροχρόνιας σχέσης του τουρισμού και των επιχειρήσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας», δήλωσε ο Mohammad Sarhan, Διευθυντής της Emirates σε Ελλάδα και Αλβανία.

Σημειώνεται ότι η πτήση με κωδικό ΕΚ 105 αναχωρεί από το Dubai στις 10:05 με ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 13:20. Η πτήση με κωδικό ΕΚ106 αναχωρεί από την Αθήνα στις 15:50 και προσγειώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 22:05.