Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 07:14

Ερίζουν για το ασφαλιστικό κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία

Αρχισε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στον απόηχο της 24ωρης απεργίας που έκαναν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για υποκρισία, ανευθυνότητα, λαϊκισμό και έλλειψη προγράμματος και σχεδίου. «Η Νέα Δημοκρατία είτε δεν έχει θέσεις είτε είναι ανομολόγητες και δεν θέλει να τις φανερώσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάγιες θέσεις και με τους νόμους Σουφλιά και Σούφα διασώθηκε το ασφαλιστικό σύστημα από την κατάρρευση, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη, «πολιτικά αδύναμο πρωθυπουργό». Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δεν θα καταργήσει τον νόμο που θα ψηφιστεί για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Αντώνης Σκυλάκος τόνισε ότι ουσιαστικά η συζήτηση στη Βουλή περιορίζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, στο ποιός περιέκοψε χθες και ποιός θα περικόψει αύριο περισσότερα, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σημείωσε: «Και τα δύο μεγάλα κόμματα ερίζουν μέσα στο ίδιο μοντέλο πολιτικής και γι αυτό δεν καταργούν ό,τι καταστροφικό έκανε ο άλλος».