Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 13:53

Gucci : Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη το 2002 παρά τη μείωση το α' τρίμηνο

Επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του για τη φετινή πορεία των κερδών του ο ιταλικός οίκος ειδών πολυτελείας Gucci αν και τα κέρδη του στο πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ.

Ο ιταλικός όμιλος, ο οποίος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης του περασμένου Σεπτεμβρίου απηύθυνε δύο προειδοποιήσεις στους επενδυτές, απέδωσε τη μείωση της κερδοφορίας του στη δραματικά χαμηλότερη τουριστική κίνηση και στις ιδιαίτερα χαμηλές καταναλωτικές δαπάνες ιδιωτών.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 29% λόγω χαμηλότερης στη Χαβάη και σε άλλα τουριστικά θέρετρα. Το πρώτο τρίμηνο, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 607,6 εκατ. ευρώ έναντι 616,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 35,5 εκατ. ευρώ από 61,4 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Οι πωλήσεις στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του ομίλου, τμήμα Gucci, μειώθηκαν περίπου 12%, αλλά οι επιδόσεις στο τμήμα Yves Saint Laurent ήταν υψηλότερες σε ποσοστό 63%.

Παρά το δύσκολο τρίμηνο, ο όμιλος εμμένει ακόμη στην πρόβλεψή του για κέρδη μεταξύ 2,6 και 3 σεντς ανά μετοχή φέτος. Εκτιμά ότι τα έσοδα του από πωλήσεις θα ανέλθουν στο 2002 σε 2,7 δισ. ευρώ.