Οι δυνατότητες διεύρυνσης της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τους εκπροσώπους του ΗΑΤΤΑ και αντιπροσωπεία της TURSAB.
Οι δυνατότητες διεύρυνσης της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε διακρατικό επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τους εκπροσώπους του ΗΑΤΤΑ (Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και αντιπροσωπεία της TURSAB (τουριστικοί πράκτορες Τουρκίας).
Η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το αντίστοιχο υπουργείο της γείτονος και τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα ΗΑΤΤΑ και TURSAB, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω προσέγγιση των επί μέρους θεμάτων.
Από τουρκικής πλευράς τονίστηκε ότι οι διευκολύνσεις που δόθηκαν για τη visa Σένγκεν με το πιλοτικό πρόγραμμα των νησιών και την επιτάχυνση χορήγησης της visa, έχουν βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη του τουρισμού, ωστόσο, όπως σημείωσαν, χρειάζεται να βελτιωθούν οι διαδικασίες, στο προξενείο της Σμύρνης και του Μποζμπουρούν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της TURSAB, Μπάσαραν Ουλούσοϊ, 11.000.000 Τούρκοι τουρίστες ταξιδεύουν είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό, ενώ αυτή την περίοδο την Ελλάδα επισκέπτονται 500.000 Τούρκοι (80.000 Τούρκοι ταξιδιώτες επέλεξαν την Ελλάδα για θαλάσσιο τουρισμό).