Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2002 15:30

ΚΡΕΚΑ: Με 25% στη γαλλική Deltagro

Υπογράφηκε χθες στη Γαλλία το καταστατικό της εταιρείας Deltagro, στην οποία συμμετέχουν η ΚΡΕΚΑ με ποσοστό 25%, η συνεταιριστική εταιρεία Sigarev με 70% και η συνεταιριστική εταιρεία CAPV με 5%. Το κεφάλαιο της νέας εταιρείας ορίσθηκε στο ποσό των 2.750.000 ευρώ.

Αντικείμενο της Deltagro είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στη γενετική των μόσχων, η μεταφορά τεχνογνωσίας στην διασφάλιση ποιότητας στην παραγωγή κρέατος και οι εξαγωγές ζώντων ζώων.

Η έναρξη λειτουργίας της ορίστηκε την 1η/7/2002 και ο κύκλος εργασιών για το β' εξάμηνο του 2002 προβλέπεται να διαμορφωθεί στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 στο ποσό των 146 εκατ. ευρώ.

Σκοπός της κίνησης αυτής, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να αποκτηθεί ένα δίκτυο διανομής για τις βαλκανικές χώρες και για την Τουρκία, το οποίο θα διαχειρίζεται η εταιρεία. Μέσω της νέας εταιρείας, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της, η ΚΡΕΚΑ αποκτά όχι μόνο επάρκεια ζώντων ζώων αλλά και τεχνογνωσία στην ποιοτική παραγωγή του μοσχαρίσιου κρέατος.