Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 15:39

Μαδρίτη: Μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας

Στους δρόμους της Μαδρίτης κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές και την αύξηση της φορολογίας.

Στους δρόμους της Μαδρίτης κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές και την αύξηση της φορολογίας, εν μέσω της βαθιάς ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

Καθηγητές, νοσοκομειακό προσωπικό και εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες διαδήλωσαν στην ισπανική πρωτεύουσα μια ημέρα μετά την δήλωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει νέες μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί σε μια διαδικασία μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ενέκρινε την Παρασκευή σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την επιβολή μιας νέας σειράς φόρων στον ενεργειακό τομέα της Ισπανίας, που αναμένεται να αποφέρουν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει επίσης την εισαγωγή νέων φόρων για την πυρηνική ενέργεια, έναν φόρο για την υδροηλεκτρική ενέργεια, όπως και έναν φόρο 6% στην παραγωγή ενέργειας εν γένει.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο