Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 11:14

Βεστερβέλε: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitungδηλώνει, σημειώνοντας ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, σημειώνοντας ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

«Για τον λόγο αυτόν», πρόσθεσε, «πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρέπει να σκεφθούμε πέραν του σήμερα και να αρχίσουμε έναν συντεταγμένο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βελτιώσουμε την Ευρώπη και να οικοδομήσουμε νέα εμπιστοσύνη στην Ευρώπη».

Ο Γκίντο Βέστερβέλε συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση της ομάδας σχεδιασμού για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ομάδα απαρτίζεται από τους υπουργούς Εξωτερικών 11 ευρωπαϊκών χωρών και έχει αναλάβει να παρουσιάσει σειρά προτάσεων προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Στην ομάδα συμμετέχουν η Γερμανία, η Πολωνία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.