Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 15:34

S&P: Υποβάθμιση προβλέψεων για την Ευρωζώνη

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη φέτος και την επόμενη χρονιά προχώρησε σήμερα η Standard & Poor's. Για το 2012, ο οίκος αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,8% και για το 2013 μηδενική ανάπτυξη.

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη φέτος και την επόμενη χρονιά προχώρησε σήμερα η Standard & Poor's.

Για το 2012, ο οίκος υποβάθμισε την πρόβλεψή του σε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,8% έναντι συρρίκνωσης 0,7% που ανέμενε προηγουμένως, ενώ για το 2013 αναμένει μηδενική ανάπτυξη έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 0,3%.

«Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες συνεχίζουν να συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα για την Ευρώπη. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι η περιοχή εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ύφεσης, έπειτα από τρία τρίμηνα αρνητικής ή μηδενικής ανάπτυξης από το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Όμως, οι προοπτικές συνεχίζουν να διαφέρουν από χώρα σε χώρα», δήλωσε ο Ζαν-Μισέλ Σιξ, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ειδικότερα, ο οίκος προβλέπει άλλον ένα χρόνο πολύ αδύναμης ανάπτυξης το 2013 στη Γαλλία και τη Βρετανία και νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ στην Ιταλία και την Ισπανία.