Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 14:02

Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. : Μείωση της κερδοφορίας το 2001

Μείωση της κερδοφορίας τη χρήση του 2001 εμφάνισε η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., λόγω της διακοπής της λειτουργίας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, το οποίο μετά από 38 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ήταν αναγκαίο να ανακαινιστεί.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Σ. Κωστόπουλος κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν τόσο από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του Hilton, όσο και από το αρνητικό περιβάλλον της τουριστικής κίνησης.

Ο κύκλος εργασιών κατά τη χρήση του 2001 ανήλθε σε 13,8 εκατ. ευρώ έναντι 16,7 εκατ. το 2000, μείωση σε ποσοστό περίπου 18%, ενώ εμφάνισε ζημία ύηψους 126.000 ευρώ, έναντι κερδών ύψους 4,1 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου ανακαίνισης, είπε ο κ. Κωστόπουλος, εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα αρχίσει να παραδίδεται σταδιακά από τον Δεκέμβριο του 2002. Το ξενοδοχείο, προβλέπεται να επαναλειτουργήσει τμηματικά στις αρχές του 2003, ενώ τα έργα θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Οι προοπτικές της εταιρείας, κατέληξε ο πρόεδρος της, προβλέπονται ιδιαίτερα θετικές, μετά την επανένταξη του Hilton Αθηνών στην ξενοδοχειακή αγορά.