Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 10:48

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά, αλλά σε στενό εύρος τιμών, κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της απόφασης που θα λάβουν τα μέλη του δ.σ. της για τα επιτόκια.

Ανοδικά, αλλά σε στενό εύρος τιμών, κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της απόφασης που θα λάβουν τα μέλη του δ.σ. της για τα επιτόκια.

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες, το κύριο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της ΕΚΤ επιστρέφει στα επιτόκια και στο εάν θα μπορούσαν να μειωθούν για να στηρίξουν την οικονομία της Ευρωζώνης, που φαίνεται να οδεύει ολοταχώς προς ύφεση.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, καθώς η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) ανακοίνωσε χθες πως οι τράπεζες της Ευρωζώνης χρειάζονται νέα κεφάλαια ύψους 205 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους.

Στις 10:25 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.103,88 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραφαν κέρδη 0,3%, ενώ ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχυόταν κατά 0,6%.