Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2002 12:14

Υπ. Ανάπτυξης: Forum για την επιχειρηματικότητα

Τους τρόπους τόνωσης της επιχειρηματικής δράσης στη χώρα μας, αλλά και τις αυξημένες δυνατότητες που δημιουργεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», πρόκειται να εξετάσει το 1ο Forum για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, που διοργανώνει η Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του ΥΠΑΝ, την Τρίτη, 2 Ιουλίου στον Πολυχώρο «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36).

Σκοπός του Forum είναι να εγκαινιάσει μία διαδικασία ζωντανής διαβούλευσης ανάμεσα στην πολιτεία, τις επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς φορείς, με στόχο την αναζήτηση των πολιτικών που θα συμβάλουν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στο σύγχρονο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Το Forum περιλαμβάνει παρουσιάσεις και εισηγήσεις που καλύπτουν 6 πεδία στρατηγικής σημασίας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικής θέσης της ελληνικής οικονομίας:

1. Την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ως βασική διάσταση της πολιτικής για την ανταγωνιστικότητα

2. Την ανάγκη στήριξης και διεύρυνσης της κοινωνικής βάσης της επιχειρηματικότητας

3. Τις ευκαιρίες επιχειρηματικής δράσης στο νέο τοπίο της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα

4. Την επιχειρηματικότητα στη έρευνα και τεχνολογία και τη αξιοποίηση της τεχνολογικής καινοτομίας και έρευνας

5. Τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την ανάγκη για νέες μεθόδους και εργαλεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού

6. Την επιχειρηματική ανάπτυξη στην περιφέρεια και τους μηχανισμούς στήριξης των ΜΜΕ

Τη λειτουργία του Forum ενισχύει η ύπαρξη ειδικών stands, στα οποία η Γ.Γ. Ανταγωνιστικότητας, το Υπουργείο Γεωργίας, οι Γ.Γ. Ισότητας και Νέας Γενιάς και άλλοι συμμετέχοντες φορείς (Κ.Υ.Ε., ΕΔΕΤ, ΣΕΣΜΑ) θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο επιχειρηματικό κοινό τις υπηρεσίες που παρέχουν, αλλά και τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που εξασφαλίζει το ΕΠΑΝ.

Την έναρξη των εργασιών του Forum θα κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος.