Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2002 13:58

Υποψίες για νέο επιχειρηματικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ

Ευρύτερες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο λογιστικών παρατυπιών στη Xerox Corp., σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal, καθώς τα έσοδα τα οποία παρατύπως ανακοίνωνε η εταιρεία εξοπλισμού γραφείων τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν μεγαλύτερα από αυτά τα οποία εκτίμησε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιγοράς (Securities and Exchange Commission) κατά τον διακανονισμό του περασμένου Απριλίου μεταξύ της SEC και της Xerox.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της SEC του περασμένου Απριλίου, το ποσό ανερχόταν σε τρία δισ. δολάρια για την τετραετία 1997-2000, υποστηρίζει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο νέος λογιστικός έλεγχος όμως, που ζήτησε η Xerox όπως υποχρεούτο από τον διακανονισμό, εξετάζοντας τη χρήση 2001 έφερε στο φως νέες παρατυπίες, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των παρατύπως αποτυπωμένων εσόδων να ανέρχεται πλέον στο διάστημα της πενταετίας 1997-2001 σε έξι δισ. δολάρια ή και περισσότερα.

Στελέχη της Xerox απέφυγαν να σχολιάσουν τα όσα έγιναν γνωστά.

Η εταιρεία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα της επαναδιατύπωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της στην πενταετία 1997-2001 το νωρίτερο σήμερα.