Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2002 11:05

Νέα σύμβαση ΟΛΠ-Mediterranean Shipping Company

Υπεγράφη χθες μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και της ναυτιλιακής εταιρείας Mediterranean Shipping Company S.A η επέκταση της υφιστάμενης δεκαετούς σύμβασης, που αφορά στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων υπό μεταφόρτωση της εταιρείας αυτής μέσω του λιμανιού του Πειραιά.

Τη νέα σύμβαση υπέγραψαν από πλευράς του ΟΛΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σωτήρης Θεοφάνης και από πλευράς της εταιρείας ο Διευθυντής της κ. Pasquale Formisane. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Πρόεδρος της MSC Greece κ. Δ. Θεοδωρίκας καθώς και στελέχη του ΟΛΠ ΑΕ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Σωτ. Θεοφάνης, η επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα για το λιμάνι του Πειραιά, αφού η διασφαλιζόμενη αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων υπό μεταφόρτωση αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το ρόλο του στη ναυτιλιακή αγορά της Μεσογείου και ενισχύει τη θέση του έναντι των ανταγωνιστικών λιμανιών της περιοχής.

Με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης η εταιρεία Mediterranean Shipping Co αναλαμβάνει άμεσα την υποχρέωση να πραγματοποιεί ετησίως 400.000 κινήσεις εμπορευματοκιβωτίων υπό μεταφόρτωση στον Πειραιά και προοδευτικά να αυξήσει την υποχρέωση αυτή σε 500.000 κινήσεις.