Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 10:00

Κίνα: Επιβράδυνση της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο

Επιβράδυνση παρουσίασε η οικονομία της Κίνας για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς τα προβλήματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έπληξαν τη ζήτηση για τα κινεζικά προϊόντα. Στο 7,4% ο ρυθμός ανάπτυξης το γ' τρίμηνο.

Επιβράδυνση παρουσίασε η οικονομία της Κίνας για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς τα προβλήματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έπληξαν τη ζήτηση για τα κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο σε 7,4% από 7,6% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ενδείξεις ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται πλέον και ανακάμπτει. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι ανησυχίες για την παρατεταμένη επιβράδυνση μπορούν να μετριαστούν τώρα», σχολίασε οικονομολόγος της Credit Agricole-CIB.

Το Πεκίνο δημοσίευσε σήμερα άλλον ένα βασικό οικονομικό δείκτη, πέραν του ΑΕΠ, ο οποίος δείχνει ότι η κινεζική οικονομία ίσως αρχίζει να ανακάμπτει. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα σημείωσε αύξηση 9,2% το Σεπτέμβριο - μεγαλύτερη απ' ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές - έναντι αύξησης 8,9% που είχε σημειώσει τον Αύγουστο.