Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2002 11:28

Αρνητικό και σήμερα το κλίμα στο ΧΑΑ

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στη Σοφοκλέους με το γενικό δείκτη να διασπά το ένα μετά το άλλο τα «επίπεδα αντίστασης».

Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο, ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος στα γνωστά επίπεδα, ενώ οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι σημειώνουν πτώση. Ισχυρές πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τράπεζες.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχωρεί κατά 0,90% και έχει διαμορφωθεί στις 2.161,01 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο έως αυτή την ώρα.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τις 203 μετοχές που έχουν αλλάξει χέρια, 47 σημειώνουν άνοδο, 107 υποχωρούν και 49 παραμένουν αμετάβλητες.

Πτωτικά κινείται και η πλειονότητα των επιμέρους δεικτών με τον τραπεζικό να καταγράφει τις σημαντικότερες απώλειες (-1,34%).

Οι μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής υποχωρούν κατά 2,46% και 2,44% αντιστοίχως.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία αυτή την ώρα σημειώνει πτώση κατά 1,34%. Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος διεμήνυσε στους συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να εισέλθει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ, ενώ το προτιμότερο είναι να εισαχθεί ένα επιπλέον ποσοστό 10%-15% στο Χρηματιστήριο.