Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 19:00

Ολάντ: Βιώσιμη λύση για την Ελλάδα υπό τον όρο τήρησης των δεσμεύσεων

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα και σε αυτό θα μας βοηθήσει η έκθεση της τρόικας» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα και σε αυτό θα μας βοηθήσει η έκθεση της τρόικας» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για επαναγορά του, με αφορμή και τη στάση της Γερμανίας, ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στην έκθεση της τρόικας η οποία αναμένεται στη συνάντηση του Eurogroup στις αρχές του Νοεμβρίου, όποτε όπως δήλωσε, θα εξετασθούν «οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή η Γαλλία, οι οποίες είναι αλληλοεξαρτώμενες και συνοψίζονται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε τρεις: το χρέος που θα μπορούσε να γίνει μη διαχειρίσιμο, η υψηλή ανεργία και η ανταγωνιστικότητα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ