Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2002 12:02

Alfa Alfa Holdings: Συμφωνία με την αμερικανική Palace Entertainment

Σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Palace Entertainment Inc. προχώρησε η εταιρεία Alfa Alfa Holdings στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στο χώρο της οικογενειακής αναψυχής και των θεματικών πάρκων, καθώς και της προώθησης συμμαχιών και οικονομιών κλίμακας.

Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση οκτώ πάρκων ιδιοκτησίας της Alfa Smart Parks στις ΗΠΑ έναντι συνολικού τιμήματος 85 εκ. δολαρίων. Το ήμισυ του τιμήματος καταβάλλεται τοις μετρητοίς, το δε υπόλοιπο με τη μορφή προνομιούχων μετοχών της Palace Entertainment Inc., για τις οποίες η Alfa Alfa Holdings διατηρεί το δικαίωμα μετατροπής σε κοινές με την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Οι προνομιούχες αυτές μετοχές αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 20% του κεφαλαίου της Palace Entertainment Inc.

Η παρούσα συμφωνία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, δίνει στην Alfa Alfa Holdings τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα σχήμα με πολύ υψηλότερες οικονομίες κλίμακας από αυτές που διατηρούσε μέχρι σήμερα, μέσω της αυτόνομης παρουσίας της στην αγορά των ΗΠΑ. Η Alfa Alfa Holdings κατέχει ήδη δύο θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Palace Entertainment Inc.

Η Alfa Alfa Holdings έχει γνωστοποιήσει από το 2001 τη στρατηγική αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, η οποία περιλαμβάνει την απόσχιση ορισμένων επί μέρους δράσεων εταιρειών που είχε εξαγοράσει, με κριτήριο το ότι αυτές δεν εντάσσονται στον πυρήνα του αναπτυξιακού της πλαισίου (core business).