Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 11:03

Ισχυρές πιέσεις στο Χ.Α.

Μεγάλες πιέσεις ασκούνται σήμερα στο «ταμπλό», καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για τα δημοσιονομικά της χώρας παρά την υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας στη Βουλή. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τράπεζες.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται σήμερα στο «ταμπλό», καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για τα δημοσιονομικά της χώρας παρά την υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας στη Βουλή.

«Η Ελλάδα έκανε σήμερα ένα μεγάλο αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα. Το βήμα προς την ανάκαμψη», δήλωσε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Αυτή την ώρα (10:59), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 3,42% στις 797,59 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες 0,8% της προηγούμενης συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,38 εκατομμύρια ευρώ.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 6% περίπου. Πιέσεις δέχονται και οι κλάδοι Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,9%) και Πρώτων Υλών (-3%).

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλες οι μετοχές στον 20άρη, με επικεφαλής τις Τράπεζα Πειραιώς (-5,5%), Eurobank (-5,3%), Τράπεζα Κύπρου (-5,2%) και Alpha Bank (-4,6%).