Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 17:48

Κον Μπεντίτ: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη προοπτικής

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δήλωσε ο ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, ωστόσο πρόσθεσε πως το πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη προοπτικής.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δήλωσε ο ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ στο γαλλικό ραδιόφωνο Εurope 1 λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα, ωστόσο πρόσθεσε πως το πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη προοπτικής. «Το νέο πρόγραμμα λιτότητας είναι πολύ σκληρό χωρίς να δίνει προοπτική στην Ελλάδα», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ουσιαστική συζήτηση για την πάταξη των δύο μεγάλων δεινών της ελληνικής κοινωνίας, της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτό το σχέδιο όταν μάλιστα δέχονται το χτύπημα αυτοί που είναι στην Ελλάδα, δηλαδή οι μισθωτοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή δεν κατορθώνουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες που βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Όπως είπε, φαίνεται πως αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό, είναι η αναγκαιότητα άμεσης μεταρρύθμισης της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης ώστε να μπορέσει να απορροφήσει τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια, τα οποία θα πρέπει μάλιστα να αυξηθούν για να δοθεί νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Και όπως επεσήμανε, τελικά αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες. «Εφαρμόζουν από τη μία τη δημοσιονομική πειθαρχία, λείπει όμως από την άλλη μια στρατηγική αναζωογόνησης της οικονομίας», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κον Μοεντίτ, το λάθος βρίσκεται στην έλλειψη προοπτικής για την κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην έλλειψη προοπτικής για την απασχόληση, ιδιαίτερα για τους νέους.

Πηγή: ΑΜΠΕ