Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 10:44

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 3,5 μηνών στο οποίο είχαν κλείσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω θετικών ενδείξεων όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού».

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 3,5 μηνών στο οποίο είχαν κλείσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω θετικών ενδείξεων όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Κογκρέσο θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή αυτόματων περικοπών δαπανών και φορολογικών αυξήσεων, στο τέλος του έτους.

«Η ανάκαμψη θα είναι αρκετά σημαντική, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες αναφορικά με τον "δημοσιονομικό γκρεμό" και η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετά κακή», σχολίασε trader χρηματιστηριακής στο Λονδίνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, ο οποίος κατέγραψε απώλειες 2,7% την περασμένη εβδομάδα, ενισχυόταν στις 10:21 (ώρα Ελλάδος) κατά 0,7% στις 1.075,18 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,8%, ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,9% και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,8%.