Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2002 20:33

Παραμένει αισιόδοξος ο Μπους για την οικονομία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους παραμένει αισιόδοξος για τις καλές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, παρά την κακή πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που αποδίδεται σε «κύμα» λογιστικών σκανδάλων σημαντικών αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων.

«Είναι αισιόδοξος ο πρόεδρος για την πορεία της οικονομίας. Γνωρίζει οτι τα θεμελιώδη δεδομένα της αμερικανικής οικονομίας είναι σε ικανοποιητική κατάσταση σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, που περιοδεύει μαζί με τον Μπους στην πολιτεία της Αλαμπάμα.

«Βέβαια ύστερα από παρατεταμένες αναπτυξιακές περιόδους, παρατηρούνται διορθώσεις και αυτό είναι ένα τμήμα του κύκλου της οικονομίας της αγοράς, τα έχει δει και προηγούμενα αυτά ο κόσμος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Ας φροντίσουν τα του οίκου τους οι κεφαλαιαγορές, και ο πρόεδρος φροντίζει σε μακροπρόθεσμη βάση για την οικονομία μας», κατέληξε ο κ. Φλέισερ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές πολλών καλών μετοχών της Wall Street έχουν βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.