Έτοιμα να εξετάσουν μέτρα περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, κάτω από το 110% του ΑΕΠ είναι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, υποστήριξε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. Χαρακτήρισε «ορόσημο» τη συμφωνία του Eurogroup για να γυρίσει η χώρα μας σελίδα.
Έτοιμα να εξετάσουν μέτρα περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, κάτω από το 110% του ΑΕΠ είναι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, δήλωσε αργά χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.
Ο ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη συμφωνία στο Eurogroup «ορόσημο» που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της.
«Είναι σημαντικό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί και οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν, όχι για το καλό των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες αλλά για το καλό του ελληνικού λαού και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, την ευημερία και να βελτιωθούν τα ποσοστά ανεργίας στην ίδια την Ελλάδα» σημείωσε.
Αναφερόμενος στους λόγους που έθεσαν εκτός στόχων το ελληνικό πρόγραμμα, τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο φινλανδός Επίτροπος εκτίμησε ότι οφείλεται πρωτίστως στην έλλειψη εθνικής ενότητας.
Ο κ. Ρεν κατέληξε στη συνέντευξή του λέγοντας στα ελληνικά, «Μαζί θα τα καταφέρουμε».
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι ξεκαθάρισε πάντως σήμερα πως «το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν είναι επί τάπητος».
Ο συμβιβασμός που επετεύχθη για το χρέος είναι καλός, καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο ενός νέου «κουρέματος», είπε σε συνέντευξή του στο αυστριακό ραδιόφωνο ORF.
«Πιστεύω ότι σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, όπως της Ελλάδας, δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, αλλά είναι πιθανότατα μια λύση καλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες εναλλακτικές», πρόσθεσε.