Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 17:28

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στη Ν.Υ.

Mεγάλη άνοδο σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα β' τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος οι μετοχές της Citigroup και της Intel.

ΣΤΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών αποδίδεται η θεαματική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.663,49 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,25%, ο Nasdaq στις 1.416 μονάδες με κέρδη 3,01% και ο Standard & Poor's στις 922,05 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 2,33%.

Η μετοχική τιμή της Citigroup ενισχύεται κατά 4,12%. Ο κορυφαίος παγκοσμίως όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη του στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο καθώς οι δραστηριότητες της στον τομέα πιστωτικών καρτών άντλησαν οφέλη από τα χαμηλότερα επιτόκια και από την ανάπτυξη στη μεξικανική αγορά http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/17/231954.htm .

Σημαντική άνοδο (7,08%) σημειώνει και η μετοχή της Intel, η διοίκηση της οποίας προέβη στην εκτίμηση ότι τα έσοδα της εταιρείας θα σημειώσουν αξιόλογη αύξηση στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, η οποία επέστρεψε σε κερδοφόρα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίμηνα ζημιών.