Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 19:46

Προσφορές για ΚΑΕ από Γερμανό - Folli και Aldeasa

Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκαν σήμερα δύο δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Α.Ε. Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Η μία προσφορά ανήκει στους Ισπανούς της Aldeasa, ενώ η άλλη σε ομάδα ελλήνων επενδυτών αποτελούμενη από τους Δημήτριο Κουτσολιούτσο, Γεώργιο Κουτσολιούτσο, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, Folli Follie ΑΒΕΕ, Παναγιώτη Γερμανό και Γερμανός ΑΒΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΑΤΕ αναφέρει ότι η υψηλότερη τιμή ανά μετοχή για το 40% των ΚΑΕ προσφέρθηκε από την ομάδα των ελλήνων επενδυτών.

Εν τούτοις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, καμία από τις προσφορές δεν ανταποκρίνεται στην μέση τιμή με την οποία είναι εγγεγραμμένες στα βιβλία της Αγροτικής οι μετοχές των ΚΑΕ, όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 11,39 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κοινοπραξία Γερμανού- Folli Fοllie έχει προσφέρει 6,7 ευρώ ανά μετοχή (σημερινή τιμή κλεισίματος 7,36 ευρώ) για ποσοστό 40%, ενώ η ισπανική Aldeasa φέρεται να έχει υποβάλλει προσφορά για το 48%, αλλά με ακόμη χαμηλότερο τίμημα ανά μετοχή.

Οι υποβληθείσες προσφορές, καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΤΕ, αξιολογούνται από την ίδια και τους συμβούλους της, PricewaterhouseCoopers και ΑΤΕ Asset Management, και αφού ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις μαζί του.