Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 11:13

Διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Διακυμάνσεις παρατηρούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, μετά την παράταση κατά μία ημέρα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Διακυμάνσεις παρατηρούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, μετά την παράταση κατά μία ημέρα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα παρατείνεται μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, προκειμένου να λάβει επιπρόσθετες προσφορές από τους ομολογιούχους ώστε να καλυφθεί ο στόχος για επανάκτηση χρέους περίπου 30 δισ. ευρώ.

«Αναμένουμε να διατηρηθεί η νευρικότητα στην αγορά με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε ένα επιδεινούμενο διεθνές περιβάλλον», ανέφερε η IBG Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (13.44), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,15% στις 842 μονάδες, έπειτα από άνοδο 1,10% που κατέγραψε την Παρασκευή. Η αξία των συναλλαγών κυμαίνεται στα χαμηλά επίπεδα των 23,63 εκατομμυρίων ευρώ.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ισχυρά κέρδη καταγράφει ο κλάδος Μέσων Ενημέρωσης (+20,73%), ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν οι κλάδοι Τεχνολογίας (+4,99%) και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,40%). Απώλειες καταγράφουν οι κλάδοι Υγείας (-1,64%) και Χημικών (-1,39%)

Από τις 154 μετοχές που διακινούνται, οι 84 ενισχύονται, οι 47 σημειώνουν πτώση και οι 23 παραμένουν σταθερές.