Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 14:06

Kαμπάς: Aύξηση μ/κ με καταβολή μετρητών

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών αποφάσισε σήμερα η Β' επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Καμπάς. Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί κατά 28.500.595 ευρώ με την έκδοση 16.765.056 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,70 ευρώ και τιμή διάθεσης 1,95 ευρώ με αναλογία 8 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η εταιρεία ανέρχεται στο ποσό των 32.691.859,20 ευρώ. Η διαφορά 4.191.264 ευρώ θα αχθεί σε πίστωση του Λογαριασμού «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Τα νέα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων από τις εξαγορές των εταιρειών ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και REDS ΑΕ, οι οποίες αποφασίστηκαν στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, καθώς και για την ανάπτυξη νέων projects. Συγκεκριμένα θα διατεθούν:

-Ποσό 19.000.000 ευρώ για την αποπληρωμή δανείων,τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγορά των εταιρειών ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και REDS ΑΕ, καθώς και για τη συμμετοχή της Εταιρίας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ.

-Ποσό 11.000.000 ευρώ θα διατεθεί για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης Ψυχαγωγικού κέντρου στο Ιλιον, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2003.

-Ποσό 1.000.000 ευρώ για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και ΓΥΑΛΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ.

-Ποσό 1.691.000 ευρώ για κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας

Παράλληλα η γενική συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή σκοπού της εταιρείας, ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι νέες δραστηριότητες οι οποίες θα περιέλθουν στην Καμπάς μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης των ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και REDS AE.

Συγκεκριμένα οι δραστηριότητες αφορούν στην ανάπτυξη ακινήτων της εταιρείας ή τρίτων καθώς και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου ανάπτυξης και project management. Η νέα εταιρεία θα αποτελέσει τον βασικό φορέα Ανάπτυξης Ακινήτων του Ομίλου «Ελληνική Τεχνοδομική».

Η διοίκηση της εταιρείας προανήγγειλε επίσης τη νέα επωνυμία η οποία θα είναι «REDS Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Ακινήτων και Υπηρεσιών». Η τυπική έγκριση θα δοθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση, μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης των εταιριών που προαναφέρθηκαν.