Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2002 07:35

Η Intracom διέψευσε τα δημοσιεύματα περί μαζικών απολύσεων

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Intracom τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», τα οποία αναπαρήγαγε και η «Καθημερινή», περί δήθεν μαζικών απολύσεων στην εταιρεία. Σε ανακοίνωσή της η Ιντρακόμ τονίζει ότι δεν προέβη και δεν πρόκειται να προβεί σε μαζικές απολύσεις και ότι αντίθετα, από την αρχή του τρέχοντος έτους έως σήμερα, έχουν γίνει 272 νέες προσλήψεις.

Στην ανακοίνωση προστίθεται, ότι πέραν του τακτικού προσωπικού της εταιρείας, εργάζεται και ένας περιορισμένος αριθμός που διαρκώς αυξομειώνεται, ατόμων με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μετά τη λήξη των συμβάσεων, μεγάλο μέρος τους μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου, ένα άλλο μέρος παρατείνεται κατά ένα επιπλέον χρονικό διάστημα και ένα άλλο, λήγει οριστικά. Αυτήν την πρακτική ακολουθούσε η εταιρεία ανέκαθεν και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει και στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση, η εταιρεία όχι μόνον εξακολουθεί να εφαρμόζει πιστά την εργασιακή νομοθεσία, αλλά έχει προχωρήσει και σε πρωτοποριακές καινοτομίες και παροχές υπέρ του προσωπικού της, στην εργατικότητα, ικανότητα και αφοσίωση του οποίου, στηρίχθηκε εν πολλοίς, η τόσο δυναμική ανάπτυξή της.