Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 15:14

Ερμηνευτική εγκύκλιος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Eρμηνευτική εγκύκλιο με σαφείς οδηγίες προς τους Επιθεωρητές Εργασίας για τον τρόπο και τον έλεγχο ορθότητας της υποβολής αιτιολογικών εκθέσεων που αφορούν τη σύναψη Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απέστειλε ο ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. Ολόκληρη η εγκύκλιος.

Eρμηνευτική εγκύκλιο με σαφείς οδηγίες προς τους Επιθεωρητές Εργασίας για τον τρόπο και τον έλεγχο ορθότητας της υποβολής αιτιολογικών εκθέσεων που αφορούν τη σύναψη Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Ε.Ε.Σ.Σ.Ε.), απέστειλε ο ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Μιχάλης Χάλαρης.

Στην εγκύκλιο εξειδικεύεται η διαδικασία υποβολής της κοινής αιτιολογικής έκθεσης προς το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.), το οποίο γνωμοδοτεί για την ορθότητα των Επιχειρησιακών Συμβάσεων, σύμφωνα με την εφαρμογή του νόμου 3899/17.12.2010.

Όπως επισημαίνεται, απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή της αιτιολογικής έκθεσης της Επιχειρησιακής Σύμβασης είναι η ύπαρξη Επιχειρησιακού Σωματείου και εφόσον αυτό δεν υφίσταται συνυπογράφουν για τη σύναψη το Κλαδικό Σωματείο ή ελλείψει αυτού η αντίστοιχη Ομοσπονδία.

Συνημμένη κάτω αριστερά ολόκληρη η εγκύκλιος.