Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2002 19:58

Ομιλος Κοπελούζου: Συνεργασία με βουλγαρική εταιρεία στο χώρο της ενέργειας

Την επέκταση της δραστηριότητάς του στον τομέα της ενέργειας, μέσω συνεργασίας με την κρατική εταιρεία παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας της Βουλγαρίας (ΝΕΚ), ανακοίνωσε ο όμιλος Κοπελούζου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή υλοποιείται με την ίδρυση κοινής εταιρείας υπό την επωνυμία ''Διαβαλκανική Ανώνυμος Εταιρία Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας'' και το διακριτικό τίτλο NECO ΑΕ. Το ποσοστό συμμετοχής των ιδρυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας NECO ΑΕ είναι ΝΕΚ 50%, Προμηθέας GAS ΑΕ 25% και Damco Energy ΑΕ 25% (εταιρείες του Ομίλου Κοπελούζου).

Η NECO ΑΕ έχει ως σκοπό την εισαγωγή και πώληση στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Βουλγαρία, καθώς και το σχεδιασμό, την προμήθεια, κατασκευή και λειτουργία θερμοηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Βουλγαρία.

Τη διοίκηση της NECO AE ανέλαβαν ο υφυπουργός Ενέργειας της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας και πρόεδρος της ΝΕΚ κ. Angel Minev, υπό την ιδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου κ. Δημήτρης Κοπελούζος, υπό την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου.