Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 10:18

Γερμανία: Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα

Στα 11,8 δισ. ευρώ συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας το Νoέμβριο, από 14,2 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας.

Συρρίκνωση παρουσίασε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας το Νoέμβριο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου 0,8% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 4,1%, διαμορφώνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 11,8 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

«Οι αυξανόμενες εισαγωγές είναι ένα σημάδι ότι επιταχύνεται η εγχώρια ζήτηση. Αυτή είναι η συνεισφορά μας στην ανάπτυξη των χωρών της ευρωζώνης, για τις πολλές εκ των οποίων είμαστε ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος», ανέφερε αναλυτής της West LB.

Η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό άνω του 3% πέρυσι, ανακάμπτοντας από τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση την οποία βίωσε το 2009.