Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 13:05

ΟΠΑΠ: Διαπραγματεύσεις με εργαζομένους για μείωση αποδοχών

Συζητήσεις με τον σύλλογο των εργαζομένων ξεκινά σύντομα ο ΟΠΑΠ, σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού του κόστους, όπως ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι περικοπές θα αφορούν σε επιδόματα και υπερωρίες.

Συζητήσεις με τον σύλλογο των εργαζομένων ξεκινά σύντομα ο ΟΠΑΠ, σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού κόστους της εταιρείας μετά τις συστάσεις της κυβέρνησης για μειώσεις αποδοχών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Τον προηγούμενο μήνα ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ πιθανόν να κληθούν να υποστούν μισθολογικές περικοπές, καθώς -όπως είπε- το προνομιακό καθεστώς που απολαμβάνουν δεν δικαιολογείται την στιγμή που όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τα μέτρα λιτότητας.

«Τώρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους εργαζομένους και θα τεθεί στο τραπέζι τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας και περικοπές αποδοχών», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Θα καταλήξουν σε ένα κείμενο-πρόταση, που θα πάει στη γενική συνέλευση των εργαζομένων», συμπλήρωσε. «Μέσα στο μήνα θα πρέπει να υπάρξει πρόταση.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όποιες περικοπές συζητηθούν θα αφορούν σε επιδόματα και υπερωρίες και όχι σε μισθούς και θα πρέπει να εγκριθούν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΠΑΠ Μαρίνα Μασσαρά επιβεβαίωσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την διοίκηση τις επόμενες ημέρες, καθώς η προηγούμενη διετής σύμβαση εργασίας έχει λήξει.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2010, ο ΟΠΑΠ μείωσε το συνολικό κόστος διοίκησης κατά 36% στα 23 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για εξορθολογισμό των δαπανών.

Ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ αποκάλυψε ακόμα ότι εντός του μήνα αναμένεται η υπογραφή των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων για την πιλοτική εφαρμογή 5-6 νέων παιχνιδιών monitor και άμεσης κλήρωσης από τα 25 συνολικά που έχει συμφωνήσει να λανσάρει η εταιρεία από κοινού με την Intralot.

«Θα είναι περίπου σε 900 πρακτορεία σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Αρτα. Πιλοτικά για να βγάλουμε συμπεράσματα», δήλωσε.

Πηγή: Reuters