Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 19:49

Εκκληση Γ. Κασιμάτη για μέτρα τόνωσης της αγοράς

Την ανησυχία του για την έκρηξη της ανεργίας, η οποία, όπως εκτιμά, μπορεί να εκτοξευθεί πάνω από το 20% εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Κασιμάτης, απευθύνοντας έκκληση στους αρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τους ρυθμούς για την αναθέρμανση της οικονομίας.

Την ανησυχία του για την έκρηξη της ανεργίας, η οποία, όπως εκτιμά, μπορεί να εκτοξευθεί πάνω από το 20% εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Κασιμάτης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους αρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τους ρυθμούς για την αναθέρμανση της οικονομίας.

Ο κ. Κασιμάτης, κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη» για τα δεδομένα της αγοράς υποκατανάλωση, καλώντας τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν την απελπιστική κατάσταση της αγοράς δεδομένου μάλιστα, «ότι η πολιτική η οποία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

«Η αγορά χειμάζεται και η ανεργία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα εκτοξευθεί πάνω από το 20%. Είναι ενδεικτικό ότι το 2010 χάθηκαν 3 δισ. ευρώ από την αγορά ενώ το 2011 μπαίνει με τους χειρότερους οιωνούς», επισημαίνει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει εξάλλου, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, οι ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης νέων μέτρων «που θα τονώσουν την αγορά και θα αλλάξουν την ψυχολογία καταναλωτών και επιχειρηματιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ