Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 13:32

Μ. Χρυσοχοΐδης: Σχέδιο δράσης για μια Ελλάδα «φιλική προς τις επιχειρήσεις»

Στην ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την άρση κάθε εμποδίου για την υγιή επιχειρηματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στη χώρα μας συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

Στην ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την άρση κάθε εμποδίου για την υγιή επιχειρηματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στη χώρα μας συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Επίτροπος, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε ότι το 2011 αποτελεί χρονιά - στόχο για την περαιτέρω εναρμόνιση της ελληνικής αγοράς με την ευρωπαϊκή, ενώ συζητήθηκε και η εξειδίκευση της οδηγίας 123 για τις υπηρεσίες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέπτυξε στον κ. Μπαρνιέ τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ενώ έκανε ειδική μνεία στην κατάθεση του νομοσχεδίου που προωθεί την απλοποίηση αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων, των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των επιχειρηματικών πάρκων.

Χαρακτήρισε μάλιστα το εν λόγω ν/σ ένα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ανταγωνιστικού, φιλικού προς τις υγιείς επιχειρήσεις και ευνοϊκού για την τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος. Παράλληλα, προανήγγειλε ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα σημεία - ανατροπές για μια «Ελλάδα φιλική προς τις επιχειρήσεις» και με καινούριες πρωτοβουλίες βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν τέλος ότι απαιτούνται κοινές δράσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για μια περισσότερο κοινή αγορά υπέρ των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται πολιτικές για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, αλλά και αγορές που στηρίζουν τα εισοδήματα των πολιτών.