Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 14:39

ΥΠΟΙΚ: Αισιοδοξία για βελτίωση των μηχανισμών στήριξης

Την αισιοδοξία του ότι ο διάλογος που γίνεται στους κόλπους της Ε.Ε. σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα καταλήξει σε αποφάσεις που θα βελτιώσουν τους σημερινούς μηχανισμούς στήριξης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Την αισιοδοξία του ότι ο διάλογος που γίνεται στους κόλπους της Ε.Ε. σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα καταλήξει σε αποφάσεις που θα βελτιώσουν τους σημερινούς μηχανισμούς στήριξης εξέφρασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Ξέρουμε όλοι ότι στις μέρες που περνούν γίνεται μια πολύ έντονη και δημιουργική συζήτηση στους κόλπους της ΕΕ. Μια συζήτηση στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει, μια συζήτηση που ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι θα καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις, είτε σε επίπεδο συμβουλίου των υπουργών οικονομικών, είτε σε επίπεδο του συμβουλίου κορυφής τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

«Αποφάσεις που θα βελτιώσουν τους σημερινούς μηχανισμούς στήριξης τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αποφάσεις που θα βελτιώσουν συνολικά την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, τόσο τώρα όσο και για την περίοδο μετά το 2013», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προειδοποίησε πάντως ότι η συζήτηση αυτή δεν είναι εύκολη και δεν είναι σαφές πού ακριβώς θα καταλήξει.

«Εμείς συμμετέχουμε με προτάσεις, με ιδέες και πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα θωρακίσει το ευρώ, που θα βελτιώσει τις δυνατότητες ανάπτυξης στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα εμβαθύνει την κοινωνική συνοχή, βοηθώντας σημαντικά, πάρα πολύ, τις εξελίξεις στη χώρα μας», υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.