Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2002 13:13

Κάτω από τα 98 σεντς και πάλι το ευρώ

Κάτω από το επίπεδο των 98 σεντς διολίσθησε εκ νέου η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία των δύο ισχυρότερων οικονομιών στην ευρωζώνη.

Αναλυτικότερα, η ανεργία στη Γαλλία αυξήθηκε τον Ιούνιο στο 9% από 8,9% το Μάιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητη. Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία σημείωσαν απρόσμενη πτώση κατά 2,2% σε μηνιαία βάση το Μάιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί από το Νοέμβριο του 1997.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία σημείωσε πτώση τον Ιούλιο για δεύτερο κατά σειρά μήνα. Ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 98 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 97,95 σεντς έναντι 98,58 σεντς αργά χθες το βράδυ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε στο εν λόγω χρονικό διάστημα κατά 2,2% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 6,1% στο πρώτο τρίμηνο.