Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 11:28

ING: Ευνοϊκή χρονικά για τις μετοχές το 2011

Το 2011 έχει όλα τα συστατικά να είναι μία ευνοϊκή χρονιά για τις μετοχές, εκτιμά η ING Investment Management στην ετήσια έκθεσή της.

Το 2011 έχει όλα τα συστατικά να είναι μία ευνοϊκή χρονιά για τις μετοχές, εκτιμά η ING Investment Management στην ετήσια έκθεσή της.

Θεωρεί ότι η πορεία των εταιρικών κερδών είναι θετική και οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές, από ιστορικής άποψης και σε σύγκριση με τις αποδόσεις των ομολόγων.

Η εξαιρετικά επεκτατική νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών σημαίνει ότι υπάρχει άφθονη χρηματική ρευστότητα.

Επιπρόσθετα, τα ταμειακά αποθέματα των εταιρειών είναι πλούσια. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα πάντα με την ING Investment Management, θα πρέπει να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

HΠΑ

Παρόλο που ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας έχει ήδη κορυφωθεί, αναμένεται να παραμείνει σε λογικά επίπεδα, κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες. Επιπλέον, η πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ εξέπληξε ευχάριστα κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα

του 2010. Τα μέτρα πολιτικής που λαμβάνονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την κυβέρνηση Ομπάμα ενδέχεται να βοηθήσουν την οικονομία των ΗΠΑ να επιδείξει μία άνω του μέσου όρου ανάπτυξη το 2011.

Ωριμες οικονομίες

Η ING θεωρεί ότι οι ώριμες οικονομίες θα διατηρήσουν την εξαιρετικά επεκτατική νομισματική πολιτική τους προς το παρόν. Για τώρα, εκτιμά ότι είναι απίθανο οι αποδόσεις των 10-ετών ομολόγων να αυξηθούν σημαντικά στις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη (Γερμανία) και την Ιαπωνία από τα τρέχοντα επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στις περισσότερες χώρες.

Οι αγορές κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης έχουν ήδη προεξοφλήσει στις τιμές τους πολύ κακές ειδήσεις. Παρ 'όλα αυτά, απαιτείται προσοχή λόγω των υψηλών - εν μέρει πολιτικής φύσεως - αβεβαιοτήτων, του εύθραυστου επενδυτικού κλίματος και της έλλειψης

ρευστότητας στην αγορά.

Σύμφωνα πάντα με την ING, οι κατηγορίες ομολόγων υψηλότερου κινδύνου θα πρέπει να συνεχίσουν να αποδίδουν καλύτερα από τα κρατικά ομόλογα.

Ευρώ

Σύμφωνα με την ING, δεδομένης της κατάστασης της Ευρωπαϊκής αγοράς κρατικών ομολόγων, το ευρώ θα παραμείνει ευάλωτο προς το παρόν. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς οι πολιτικές ηγεσίες θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης.