Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2002 10:52

Leader A.E. : Τον Σεπτέμβριο η δημόσια εγγραφή στο ΧΑΑ

Στις 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή της εταιρείας τροφίμων Leader A.E. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση 1.207.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, από τις οποίες οι 1.150.000 θα διατεθούν στο ευρύ επενδυτικό κοινό μέσω της δημόσιας εγγραφής, ενώ οι υπόλοιπες 57.000 κοινές ονομαστικές μετοχές θα διατεθούν στο προσωπικό και σε συνεργάτες της εταιρείας.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η Leader A.E. από την κεφαλαιαγορά θα κατευθυνθούν για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων, την ανανέωση τουο στόλου των οχημάτων, καθώς επίσης και για την συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατριής εταιρείας Αιτωλική ΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, η εταιρεία το 2001 εμφάνισε κύκλο εργασιών 33,6 εκατ. ευρώ και καθαρά προ φόρων κέρδη 1,49 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, ανήκει στον ευρύτερο κλάδο της εμπορίας τροφίμων με κύριο αντικείμενο την αντιπροσώπευση και διανομή προϊόντων ευρωπαϊκών παραγωγών γαλακτοκομικών, καθώς και κονσερβοποιημένων προϊόντων, ενώ παράγει και διαθέτει παραδοσιακά ελληνικά τυριά.