Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 11:19

Νέα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους

Νέα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ανακινούν οι γερμανικές εφημερίδες. Σημερινό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland αναφέρει ότι εξετάζεται σχέδιο, που θα δίνει τη δυνατότητα σε Ελλάδα και Ιρλανδία να διαγράψουν μέρος του χρέους τους μέσω του EFSF.

Νέα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ανακινούν οι γερμανικές εφημερίδες. Μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Die Zeit», που ανέφερε ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επαναγοράσει το χρέος της μέσω του EFSF, οι Financial Times Deutschland κάνουν σήμερα λόγο για σχέδια μερικής διαγραφής χρέους.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν σχέδιο, που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία να διαγράψουν μέρος του χρέους τους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται, μάλιστα, ότι συζήτησαν την ιδέα στην τακτική συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Το σχέδιο προβλέπει την αγορά ομολόγων από το EFSF ή την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους σε αυτά τα κράτη που θα χρησιμοποιούνται για την επαναγορά του χρέους και τη μείωση των υποχρεώσεων τους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε χθες το δημοσίευμα της «Die Zeit», τονίζοντας πως το Βερολίνο δεν εξετάζει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.