Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 15:25

Creta Farms: Συμφωνία συνεργασίας με την Grandi Salumifici Italiani

Συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Grandi Salumifici Italiani υπέγραψε η Creta Farms, αποκτώντας πρόσβαση σε πέντε νέες αγορές και συγκεκριμένα στην Ιταλία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Grandi Salumifici Italiani υπέγραψε η Creta Farms, αποκτώντας πρόσβαση σε πέντε νέες αγορές και συγκεκριμένα στην Ιταλία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Οι δύο εταιρείες θα διαθέσουν τα προϊόντα της Creta Farms μέσω νέας εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστη.

«Η συμμαχία αυτή γεύσης και ποιότητας αποτελεί ορόσημο για την Creta Farms, καθώς περιλαμβάνει τη δραστηριοποίησή της σε νευραλγικής σημασίας αγορές, όπως αυτή της Ιταλίας μέσα στο 2011, καθώς και της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας μέσα στο 2012», υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι, η ιταλική αγορά απευθύνεται σε έναν αριθμό καταναλωτών της τάξεως των 60 εκατ. και μεγέθους 9 δισ. ευρώ.

«Η αναγνώριση της Creta Farms ως πρωτοπόρου εταιρείας στον κλάδο της και η απήχηση των προϊόντων μας αποτέλεσαν τη βάση της συνεργασίας μας και την αρχή μιας ισχυρής ελληνοϊταλικής συμμαχίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Creta Farms κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης.

«Η νέα εταιρεία που προκύπτει από αυτή τη συνεργασία, θα αξιοποιήσει την υψηλών προδιαγραφών τεχνογνωσία της Creta Farms, για να μεταφέρει σε εκατομμύρια καταναλωτές την πλούσια και μοναδική γεύση που χαρίζει στα αλλαντικά Εν Ελλάδι το ελαιόλαδο, μέσω της κυκλοφορίας του κοινού προϊόντος που θα φέρει το όνομα της Creta Farms Εν Ελλάδι στα ιταλικά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Grandi Salumifici Italiani αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία στην Ιταλία και την Ευρώπη, με ετήσιο τζίρο 650 εκατ. ευρώ, 13 εργοστάσια και 1.700 εργαζομένους.

Με αυτή τη συμφωνία, η Creta Farms θα έχει πλέον παρουσία σε 14 χώρες και θα απευθύνεται σε ένα κοινό 473 εκατ. καταναλωτών.

Η παρουσίαση της νέας συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο της Ελλάδας και της Ιταλίας.